FOTO Ucigaşul din Norvegia ar putea fi închis într-un penitenciar de lux. Vezi cum arată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspectul masacrului de pe insula Utoya, în urma căruia 76 de oameni au fost ucişi, ar putea fi închis într-un penitenciar de lux din apropiere de Oslo.

Halden Fengsel este una dintre cele mai moderne închisori din lume. În celulele din acest penitenciar, deţinuţii se bucură de plasme TV, mobilă de calitate şi minifrigidere. Are chiar studio de înregistrări, piste de alergare şi două camere separate, în care deţinuţii pot sta cu familiile lor în timpul vizitelor de peste noapte.

Închisoarea a fost deschisă de Regele Harald al V-lea, aici aflându-se unii dintre cei mai periculoşi deţinuţi din Norvegia, printre care criminali şi violatori.

Gărzile se deplasează prin penitenciar neînarmate, iar deseori participă la jocuri sau iau masa cu deţinuţii pe care sunt însărcinaţi să îî supravegheze.

Jumătate din personalul închisorii sunt femei, o politică bazată pe cercetare, care arată că o prezenţă de sex feminin induce o atmosferă mai puţin agresivă.

Fiind departe de brutalitatea închisorilor britanice sau americane, aici există chiar şi o sală de gătit, unde deţinuţii pot participa la cursuri de specialitate, notează The Telegraph.

Potrivit guvernatorului Are Hoidal, "în sistemul penitenciar norvegian, se pune accent pe drepturile omului şi respect".

image

(click pe imagini pentru versiunea mărită)

La audierea de luni, Breivik a declarat senin că este gata să-şi petreacă tot restul vieţii în închisoare şi chiar se aştepta să fie linşat şi ucis în drum spre tribunal. Breivik a apărut la tribunal calm, cu un zâmbet pe faţă, părând total neafectat de crimele oribile pe care le-a comis.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite