UPDATE Autorul atacului armat din Wisconsin era un fost militar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul suspectat că a deschis focul într-un templu sikh din statul american Wisconsin era un fost militar, Wade Michael Page, în vârstă de 40 de ani, anunţă autorităţile americane, citate de CNN.

Bărbatul suspectat că a deschis focul într-un templu sikh din statul american Wisconsin era un fost militar cu vederi neonaziste, Wade Michael Page, în vârstă de 40 de ani, anunţă autorităţile americane, citate de AFP.

Wade Michael Page a făcut parte din armata SUA în anii 1990, după care fondase un grup cu opinii rasiste şi neonaziste, conform Institutului Southern Poverty Law Center (SPLC).

În 2005, bărbatul fondase grupul rock End Apathy, pledând pentru supremaţia albilor.

image

Criminalul înarmat, care a organizat un masacru într-un templu sikh din statul american Wisconsin, este un bărbat alb, care are pe mână un tatuaj 9/11, relatează ziarul Times of India.

Duminică dimineaţa, un necunoscut a deschis focul asupra credincioşilor din templul sikh din oralul Oak Creek (Wisconsin). Şase persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite.

În SUA adepţii sikh sunt adesea confundaţi cu musulmanii. Din această cauză, asupra lor s-a comis un atac în urma atentatelor din 11 septembrie 2001.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite