Australienii au inventat berea care poate fi băută în spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul sortiment de bere realizat special pentru a putea fi băut în spaţiu a fost fabricat, vineri, în Australia şi poartă numele unei rachete.

O companie din Australia a fabricat, cu ajutorul unor oameni de ştiinţă si experţi de la Centrul de Cercetare Saber Astronautics Australia, un nou sortiment de bere, destinat astronauţilor. „În condiţii de gravitaţie zero, limba se umflă şi, drept urmare, papilele gustative sunt scoase din uz, de aceea scopul nostru a fost să creăm o băutură care să aducă plăcere chiar şi în spaţiul cosmic", a spus unul dintre creatorii berii Vostok, denumire luată de la prima rachetă care a transportat un om în spaţiu.

Conform celor care au produs berea, reţeta are la bază ingredientele berii negre irlandeze, dar australienii au adus şi unele modificări, precum reducerea saturaţiei de dioxid de carbon, care a dus la o obţinerea unei arome foarte puternice.

Noua băutură a fost testată în condiţii de gravitaţie zero la bordul unui avion special, iar astronauţii care vor consuma această bere vor resimţi efectul băuturii abia la întoarcerea pe Pământ. Berea Vostok se poate achiziţiona deja în Australia, iar un bax de şase sticle costă 20 de dolari australieni.

Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul oficial al berii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite