VIDEO Australienii au întâmpinat 2012 cu un uriaș spectacol de artificii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de mii de oameni s-au adunat pentru a vedea spectacolul de artificii de la Sydney, al cărui preț se ridică la mai multe milioane de dolari, potrivit BBC. Prima zi a anului la Sydney va fi una călduroasă de vară, cu o maximă termică de 27 de grade.

CITEŞTE ŞI: 

VIDEO Japonezii au intrat în 2012, încercând să dea uitării necazurile lui 2011

În noaptea de Revelion circa 1,5 milioane de oameni se află în Portul Sydney, focul de artificii de aici fiind, probabil, cel mai mare din lume.

Circa un miliard de oameni de pe tot Globul urmăresc acest spectacol la televizor. În Sydney, portul e presărat cu sute de bărci și sute de mii de oameni au vrut să fie cât mai aproape de țărmul mării, pentru a privi spectacolul.

Artificiile au pornit de pe acoperișuri, de pe barje plutitoare și de pe celebrul pod din Portul Sydney și au fost sub formă de „comete", „rachete" și sub forma unei cascade colorate.

Mii de oameni au stat la coadă întreaga după-amiază pentru cele mai bune locuri de vizionare a acestui spectacol. La ora locală 13.30, cele mai bune locuri erau deja ocupate, după cum relatează presa locală.

„Vremea visurilor"

Tema pentru celebrarea acestui Revelion este „Vremea visurilor", iar directorul de creație al spectacolului de artificii, Marc Newson, spune că „a visa este esențial".
„Rolul meu e să-mi imaginez, să visez. E de a încerca să ghicesc cum v-ar plăcea să fie totul", a declarat el, citat de site-ul abc.net.au.

Reprezentanții organizației Care Australia, care e partenerul autorităților pentru petrecerea din acest an, spun că visează la o lume fără sărăcie și ar putea colecta peste un milion de dolari în noaptea de Revelion, dacă fiecare dintre participanți donează câte un dolar.

Spectacolul de artificii de la miezul nopții a fost precedat de un spectacol mai mic, la ora locală 21.00

Alte orașe australiene, precum Melbourne și Canberra au sărbătorit și ele trecerea anului, însă metropola Brisbane, de pe coasta de est a Australiei mai are de așteptat încă o oră, până la ora 16.00 (ora României).

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite