Aurul furat de nazişti, detectat în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânătorii de comori susţin că faimoasa Cameră de Chihlimbar se află într-o peşteră din apropierea satului Deutschneudorf Un grup de căutători de comori din Germania spune că a

Vânătorii de comori susţin că faimoasa Cameră de Chihlimbar se află într-o peşteră din apropierea satului Deutschneudorf

Un grup de căutători de comori din Germania spune că a descoperit locul unde ar putea fi ascuns aurul care face parte dintr-o colecţie rusească numită "a opta minune a lumii", înainte de a dispărea. Este vorba de celebra Cameră de Chihlimbar, furată de trupele germane, în 1941, în timpul invaziei lor în Uniunea Sovietică.

Locul unde ar putea fi ascunsă Camera de Chihlimbar şi alte giuvaeruri din aur şi argint se află în apropiere de satul german Deutschneudorf.

Testele efectuate de vânătorii de comori au arătat că, în această zonă, la adâncimea de 20 de metri, există o grotă în care se găseşte o mare cantitate de metale preţioase. Heinz-Peter Haustein, unul dintre participanţii la săpături, spune că este cu siguranţă o ascunzătoare în care se află aur, poate şi argint. Se crede că aurul provine din Camera de Chihlimbar. Accesul în peşteră va fi posibil abia peste câteva săptămâni. Au fost aduşi experţi şi ingineri care caută eventuale bombe-capcană.

Zona a fost pusă sub pază începând din acest weekend. Haustein caută de ani de zile aurul din Camera de Chihlimbar. A cheltuit deja mii de euro din propriul buzunar în scopul de a-i da de urmă. Au circulat mai multe teorii privitoare la soarta acestei comori, unii istorici susţinând că ar fi fost distrusă. Au existat şi speculaţii potrivit cărora ar fi fost scufundată în Marea Baltică.

Cea mai mare bijuterie realizată de om

Camera de Chihlimbar este cea mai mare bijuterie realizată vreodată de om. În secolul XVIII era una dintre încăperile din palatul ţarinei Ecaterina, din Sankt Petersburg. Comoara, făurită din 10.000 kilograme de chihlimbar brut şi aur, a fost dusă de nazişti la Königsburg (astăzi Kaliningrad).

În 1945, după bombardamentele aliaţilor, i s-a pierdut urma. A fost reconstituită la Sankt Petersburg, în 2003. Costul total al reconstituirii s-a ridicat la 11,5 milioane de dolari.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite