Atmosfera de pe Titanic, recreată la o expoziţie din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă expoziţie cu peste 300 de artefacte, reprezentând copii fidele ale unor obiecte de pe Titanic, va fi deschisă publicului la O2 Bubble din Londra, începând cu 5 noiembrie 2010 şi până la 31 mai 2011.

În cadrul expoziţiei, turiştii au ocazia de a trece, cronologic, prin toate etapele din existenţa Titanicului, de la proiectarea şi construirea acestuia, până la scufundarea şi apoi expediţiile de recuperare a artefactelor expuse.

Unul dintre principalele atracţii este oferit de un "zid de gheaţă", răcit pentru a recrea temperatura Oceanului Atlantic, din noaptea scufundării Titanicului. Vizitatorii sunt invitaţi să vadă cât timp rezistă să ţină mâinile pe zidul respectiv, înainte de a simţi efectul frigului, fiind organizat chiar şi un concurs.

Aceasta este o bună ilustrare a modului în care expoziţia reuşeşte să îmbine cu succes oferirea unei zile plăcute, cu responsabilitatea de a-i asigura pe vizitatori că tragedia umană nu a fost uitată.

Pe lângă artefacte, mai sunt expuse şi obiecte găsite pe fundul oceanului, starea multor exponate fiind remarcabilă: hârtiile din  interiorul unei serviete de piele au rămas intacte, deşi au stat pe fundul oceanuluimai multe decenii. Aparent, păstrarea impecabilă se datorează procesului din vremea respectivă de prelucrare a pielii, ce nu a permis infiltrarea apei.

Pe lângă artefactele expuse, vizitatorii vor putea urmări şi câteva înregistrări video cu cele mai recente imagini cu epava Titanicului.

Obiecte

O parte dintre obiectele recuperate de pe fundul oceanului


Un perete pe care sunt trecute numele supravieţuitorilor, dar şi al celor mai puţin norocoşi, reprezintă un alt element popular al expoziţiei. La intrare, vizitatorilor le este oferit un tichet de îmbarcare cu detaliile unui pasager real al Titanicului, iar la sfârşitul vizitei, ei sunt încurajaţi să caute soarta pasagerului în "pielea" căruia au intrat, pe peretele cu numele călătorilor.

Listă nume
Cabină de la clasa a III-a

Cabină de la clasa a III-a. Foto: Daily Mail

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite