Atenţie turişti: Italia interzice distracţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa britanică ironizează măsurile exagerate luate de primarii italieni în numele siguranţei cetăţenilor. În timpul campaniei pentru alegerile legislative din 2008, premierul Silvio

Presa britanică ironizează măsurile exagerate luate de primarii italieni în numele siguranţei cetăţenilor. În timpul campaniei pentru alegerile legislative din 2008, premierul Silvio Berlusconi i-a cucerit pe italieni cu promisiunea că va lupta împotriva insecurităţii.

După victoria din 14 aprilie a.c., Il Cavalliere şi-a reafirmat hotărârea de a combate imigraţia clandestină şi delincvenţa.

A semnat un decret prin care a acordat puteri sporite primarilor pentru asigurarea securităţii. Rezultatul: o avalanşă de măsuri exagerate au fost luate pentru curmarea "dezordinii", scrie "The Independent". Astfel, în Genova, este interzis prin lege să mergi cu o sticlă de vin sau cu o cutie de bere în mână.

În Roma, riscă amenzi oricine se întinde sub un pin sau pe scările din Piaţa Spaniei. Sunt de asemenea amendaţi cei ce mănâncă sandviciuri în locurile publice.

Castelele de nisip, puse sub interdicţie

Doi turişti indieni au plătit 50 de euro amendă pentru că au mâncat "panini" (sandviciuri) în Forumul Roman. Pe plaja din Olbia, Sardinia, fumătorii riscă amenzi în valoare de 360 de euro. La Eraclea, lângă Veneţia, este interzisă construirea de castele de nisip.

În oraşul Voghera, din nord-vest, este interzis ca trei persoane să stea pe o bancă, după ora 23.00. În Viareggio sunt amendaţi cei ce pun picioarele pe bănci. Este interzis scăldatul în fântânile monumentale, fotografiatul la piscină...

3.000 de soldaţi au fost desfăşuraţi în marile oraşe italiene cu scopul "restabilirii ordinii". Acest lucru a determinat grupuri din opoziţie să acuze guvernul Berlusconi de "demagogie securitară".

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite