Atentate teroriste eşuate în Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exploziile de sâmbătă din centrul oraşului Stockholm reprezintă „un atac terorist“, a confirmat ieri Anders Thornberg, purtător de cuvânt al poliţiei.

„Dacă este vorba despre un atac sinucigaş, este o noutate în Suedia", a adăugat oficialul, care nu a vrut să dezvăluie identitatea presupusului autor al atentatului eşuat, înainte de a-i anunţa familia. Presupusul autor a fost găsit mort, iar două persoane au fost uşor rănite. O maşină a explodat la ora locală 17.00 (18.00, ora României) în apropiere de o stradă comercială foarte aglomerată în această perioadă de dinainte de Crăciun. O a doua deflagraţie a avut loc la circa 300 de metri de prima explozie, un sfert de oră mai târziu. Agenţia suedeză de presă TT anunţase în cursul serii că a primit un mesaj în limba arabă şi în suedeză, care anunţa acţiuni viitoare, fără să menţioneze natura lor. „Acţiunile noastre vor vorbi de la sine", se arăta în documentul adresat „Suediei şi poporului suedez". Mesajul a fost primit şi de serviciul de informaţii din Suedia (Sapo).

Citiţi şi:

Teroristul Bancsa este condamnat la zece ani de puşcărie

Aceste acţiuni vor continua „atât timp cât nu veţi înceta războiul împotriva islamului, degradarea profetului şi sprijinul stupid pentru porcul Vilks", adaugă documentul, făcând referire la prezenţa suedeză în Afganistan şi la caricaturistul Lars Vilks, ameninţat cu moartea de mai multe ori pentru că l-a desenat pe profetul Mahomed sub forma unui câine. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite