Atentat suspect după anunţarea rezultatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei de Tenis, Igor Ţurcan, şef al staffului electoral al candidatului independent Mihai Godea, a murit, ieri, în urma exploziei unui automobil în centrul Chişinăului.

Poliţia nu exclude versiunea unui atentat, dar până nu va avea rezultatele oficiale ale expertizei se abţine să facă declaraţii oficiale. Deflagraţia s-a produs, ieri, în jurul orei 12.00. În momentul în care a avut loc explozia, Igor Ţurcan tocmai dorea să intre în propriul automobil, parcat pe strada Columna din capitală, lângă sediul Federaţiei de Tenis, o intersecţie mai jos de Ambasada Chinei. Maşina care a explodat, de model „Lada", cu numere de înmatriculare ruseşti, a ars în totalitate. Adrian Jovmir, şeful serviciului de presă al Comisariatului General de Poliţie Chişinău, a declarat că se fac investigaţii pentru a identifica persoana care a intrat în Moldova cu acest mijloc de transport. „Lada" era parcată de două zile în faţa Federaţiei de Tenis.

Ameninţat la telefon

 „Atentatul poate fi legat atât de activitatea profesională a lui Igor Ţurcan, cât şi de cea politică", crede Mariana Tauber, vicepreşedinta Federaţiei de Tenis. Ea susţine că, în ultimul timp, colegul ei era ameninţat la telefon de persoane necunoscute. Timp de trei ore, o echipă de medici de la Spitalul de Urgenţe s-a luptat să-l menţină în viaţă pe Ţurcan, dar eforturile au fost zadarnice. Bărbatul a murit în urma unui stop cardiac. Potrivit poliţiei, moartea lui Ţurcan nu are nimic în comun cu activitatea politică, ci, mai degrabă, la mijloc ar fi activitatea acestuia în calitate de preşedinte al Federaţiei de Tenis sau ca om de afaceri. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite