Atentat islamist cu 21 de răniţi în Algeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Algeria - ca şi în restul Africii de Nord - când are loc o explozie cu victime, primul gând nu duce la un accident de muncă, ci la un atentat islamist. O nouă asemenea explozie a

În Algeria - ca şi în restul Africii de Nord - când are loc o explozie cu victime, primul gând nu duce la un accident de muncă, ci la un atentat islamist.

O nouă asemenea explozie a avut loc ieri-dimineaţă în apropierea unui post de poliţie din oraşul Tizi-Ouzou, situat în regiunea berberă Kabylia, din nordul Algeriei. Între cei 21 de răniţi rămaşi în urma exploziei unei maşini, şase sunt poliţişti - a anunţat ieri Ministerul de Interne de la Algiers.

Acuzaţiile tacite merg spre teroriştii islamişti din Grupul Salafist pentru Rugă şi Luptă (GSPC), care se reclamă drept filiala Al-Qaida pentru Maghrebul islamic.

Cu fieful în Kabylia, GSPC este responsabil pentru alte recente atentate din Algeria - inclusiv cel din decembrie 2007 împotriva sediului ONU din Algiers, soldat cu 41 de morţi, dintre care 17 oficiali internaţionali. Grupul a irupt în timpul insurgenţei islamiste izbucnite în 1992, după ce guvernul sprijinit de armată a anulat rezultatele alegerilor câştigate de un partid islamist.

A urmat un deceniu de ciocniri între extremişti şi armată şi de atentate care au vizat forţele de securitate sau străinii din ţară. Numărul victimelor este estimat la 150.000-200.000.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite