Atentat la Paris!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un colet-capcană a explodat într-un imobil unde se află şi sediul cabinetului de avocatură înfiinţat de Sarkozy O persoană a murit şi cel puţin cinci au fost rănite de explozia unui

Un colet-capcană a explodat într-un imobil unde se află şi sediul cabinetului de avocatură înfiinţat de Sarkozy

O persoană a murit şi cel puţin cinci au fost rănite de explozia unui colet-capcană, chiar în centrul Parisului. Un al doilea colet a fost detonat de genişti.

Deflagraţia s-a produs pe bulevardul Malesherbes din arondismentul VIII, un cartier şic al capitalei franceze, la o adresă care corespunde vechii firme de avocatură a preşedintelui Nicolas Sarkozy. Poliţia a declarat că deocamdată nu se poate face o legătură oficială între explozie şi cabinetul de avocatură.

Deflagraţia s-a produs la prânz, la cel de-al patrulea etaj al unui imobil în care se află mai multe cabinete de avocatură, printre care şi cel fondat de Nicolas Sarkozy. Clădirea este situată pe bulevardul Malesherbes, în cel de-al VIII-lea arondisment al Parisului.

Secretara unui avocat, ucisă

Persoana ucisă este secretara cabinetului de avocatură al lui Catherine Gouet-Jenselme, destinatar al coletului. Adresa corespunde, de asemenea, cu cea a cabinetului de avocatură Arnaud Claude şi asociaţii, fondat de Michel Leibovici, Arnaud Claude şi Nicolas Sarkozy în 1987. Până la 9 mai 2007, cabinetul a purtat numele preşedintelui francez.

De asemenea, la această adresă se află şi sediul Fundaţiei pentru Memoria Victimelor Holocaustului. Persoana ucisă de explozie era secretara unui avocat.

Olivier Brane, care a deschis coletul-capcană trimis pe numele său şi pe cel al lui Catherine Gouet-Jenselme, care conduce Cabinetul, a fost grav rănită, a precizat un apropiat al avocatei. Un al doilea colet-capcană, care nu a fost deschis, era adresat Cabinetului de avocatură, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Gouet-Jenselme nu cunoaşte motivul pentru care a fost trimis acest colet, deoarece "ea nu se ocupă de afaceri sensibile, ci mai degrabă de conflicte de asigurare, cazuri de divorţuri şi imobiliare". Ministrul francez de interne, Michele Alliot-Marie, a părăsit de urgenţă ieri Bruxelles-ul, unde urma să participe la o reuniune cu omologii săi din UE, pentru a merge la locul exploziei. Ea a "condamnat cu cea mai mare fermitate acest act laş şi odios".

Poliţia a deschis o anchetă

Un amplu perimetru de securitate a fost instituit în jurul locului exploziei. Brigada antiteroristă a poliţiei judiciare din Paris care a demarat o anchetă, după sesizarea departamentului antiterorist al Parchetului din Paris, a anunţat că deocamdată nu a fost stabilită nicio legătură între explozie şi fostul cabinet al lui Sarkozy.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite