Atacuri în sudul Israelului: mai mulţi morţi şi zeci de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O serie de atacuri comise astăzi în sudul Israelului, asupra unor autobuze care se îndreptau spre Eilat şi a forţelor armate israeliene, s-au soldat cu mai mulţi morţi şi zeci de răniţi.

Primul atac armat a vizat un autobuz Egged, care se îndrepta dinspre Beersheva către Eilat, şi s-a soldat cu rănirea a circa zece persoane, dintre care unele se află în stare gravă. Atacul a fost comis de persoane înarmate aflate la bordul unei maşini, iar printre victime se află şi militari israelieni, care călătoreau la bordul autobuzului vizat de atac, scrie „Jerusalem Post".

Mai multe dispozitive explozive au fost detonate la trecerea unei patrule a armatei israeliene, aflate în apropierea graniţei cu Egiptul. Televiziunile israeliene au vorbit şi despre tiruri de mortier lansate din partea egipteană a graniţei. Autorii atacurilor au lansat şi o rachetă antitanc în direcţia unui alt vehicul, provocând rănirea mai multor pasageri.

Citeşte şi:

Israelul renunţă la gazul din Egipt

Echipele de intervenţie au anunţat şi că că teroriştii au atacat un autobuz şi un vehicul privat la circa 20 de kilometri nord de locul producerii primului incident, iar cel puţin cinci persoane au fost rănite mortal.

„Pare să fie un atac coordonat", a declarat un ofiţer de rang înalt israelian. Forţele armate bănuiesc că autorii atacului s-au infiltrat în Israel venind din Egipt, unde ajunseseră probabil din Fâşia Gaza.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite