Atacul de la Moscova, programat de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atentatul de luni, de la Aeroportul Domodedovo din Moscova, în care au murit 35 de persoane, era iniţial prevăzut să aibă loc de Revelion, într-o piaţă din capitala rusă.

Potrivit cotidianului „Moskovski Komsomoleţ", care citează surse din serviciile secrete, un grup de trei femei şi un bărbat, originari din Caucazul Rus, pregăteau încă din noiembrie un atentat ce ar fi urmat să aibă loc în Piaţa Manej, de lângă Kremlin.

Dar, la 31 decembrie, un mesaj primit pe mobilul femeii-kamikaze ar fi activat accidental detonatorul de la centura cu explozivi, într-o casă dintr-un cartier moscovit. În urma exploziei, cei trei complici rămaşi ar fi hotărât să schimbe ţinta.

Medvedev trece la sancţiuni

„Atacul contra aeroportului a început să fie planificat imediat după acel eşec", scrie publicaţia. Potrivit serviciilor speciale, pregătirea a avut loc într-un apartament din oraşul Zelenograd (în regiunea Moscovei).

Potrivit publicaţiei, la 20 ianuarie, agenţi ai FSB au efectuat o vastă operaţiune la Zelenograd, cu scopul de a opri teroriştii, dar aceasta nu a dat rezultate.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a concediat un oficial de rang înalt din Ministerul de Interne, care se ocupa de securitatea în transporturi. E prima sancţiune dată după atentatul de luni. „Am semnat decretul de demitere a lui Andrei Alekseev, şeful Direcţiei de Transporturi a Ministerului de Interne. Cei care nu muncesc cum trebuie vor fi pedepsiţi", a spus Medvedev. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite