Atacul asupra Consulatului SUA la Bengehzi a fost planificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacul asupra Consulatului american la Benghazi (Libia), în cursul căruia ambasadorul Statelor Unite a fost ucis, rezultă mai degrabă dintr-o acţiune planificată, decât din dezlănţuirea unei mulţumi furioase, a afirmat, miercuri, un responsabil american, citat de AFP.

"Este ipoteza de lucru în acest moment", a declarat persoana respectivă sub acoperirea anonimatului. Potrivit sursei citate, extremiştii s-au folosit de manifestanţii care protestau faţă de un film cu subiect împotriva islamului ca pretext pentru a lansa un atac asupra consulatului american cu arme de mic calibru, dar şi cu lansatoare de rachete.

"Este un atac complex. Pare că s-au folosit de manifestaţia împotriva filmului ca pretext", a adăugat responsabilul american, scrie Agepres.

La rândul său, preşedintele republican al Comisiei pentru serviciile de informaţii din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers, a indicat fără rezerve că este vorba despre Al-Qaida.

"Detaliile sunt confuze încă, dar este limpede că semnătura aparţine Al-Qaida", a declarat Rogers pentru postul de televiziune CNN.

"Luni de zile, am văzut că Al-Qaida căuta ţinte occidentale peste tot în Africa de Nord. Am observat unele activităţi care ne permit în prezent să tragem concluzia că este vorba despre o grupare afiliată la Al-Qaida", a adăugat el.

În cursul atacului asupra Consulatului american comis la Benghazi, în estul Libiei, ambasadorul SUA în această ţară, Chris Stevens, şi alţi trei americani au fost ucişi, iar mai mulţi răniţi.

Autorităţile libiene au prezentat scuze Statelor Unite şi au acuzat în acelaşi timp susţinătorii fostului regim condus de Muammar Gaddafi şi reţeaua Al-Qaida, după atacul ce a avut loc, marţi seară, cu ocazia celei de-a 11-a comemorări a atentatelor de la 11 septembrie din Statele Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite