VIDEO Atac terorist la sediul Discovery Channel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un extremist ecologist a fost împuşcat de poliţie după ce a pătruns  în sediul central al Discovery Channel înarmat cu un pistol şi cu un dispozitiv exploziv.

James J. Lee a luat trei ostatici, solicitând postului tv să contribuie la „salvarea planetei". Incidentul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în clădirea Discovery Channel, situată în apropiere de Washington D.C. După patru ore de negocieri şi evacuarea întregii clădiri, lunetiştii l-au împuşcat pe Lee, în momentul în care existau temeri serioase că acesta urma să detoneze canistrele de benzină pe care le avea asupra sa.

Bărbatul a murit la scurt timp, în custodia forţelor de ordine. Cei trei ostatici - doi angajaţi ai Discovery şi un ofiţer de pază - au scăpat nevătămaţi. James J. Lee, din California, protestase şi în februarie 2008 în faţa sediului central al canalului de televiziune şi fusese arestat pentru deranjarea liniştii publice. „Vreau ca Discovery Communications să ceară publicului să vină cu idei de salvare a planetei şi a vieţii sălbatice.

Nimic nu e mai important decât să salvăm leii, tigrii, girafele, elefanţii, broscuţele, broaştele ţestoase, maimuţele, ratonii, gărgăriţele, furnicile, rechinii, urşii şi, desigur, veveriţele. Oamenii? Planeta n-are nevoie de ei", a scris Lee în manifestul postat pe website-ul său, savetheplanetprotest.com.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite