Atac terorist la sediul Discovery Channel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un extremist ecologist a fost împuşcat de poliţie după ce a luat ostatici trei angajaţi ai postului, solicitând „salvarea planetei”. Înarmat cu un pistol şi cu un dispozitiv exploziv, James J.Lee a negociat cu poliţia timp de câteva ore, după care a fost împuşcat de lunetişti.

Un bărbat înarmat cu un pistol şi cu un dispozitiv exploziv a luat aseară mai mulţi ostatici în sediul central al postului Discovery Channel, situat lângă Washington D.C. Poliţiştii au fost alertaţi printr-un telefon dat de o persoană aflată în sediul central, după ce atacatorul a năvălit în clădire în jurul orei 17 GMT (20.ora României)
Majoritatea celor 1.900 de oameni care lucrează în clădirea Discovery au fost evacuaţi imediat în siguranţă, dar câţiva angajaţi rămăseseră blocaţi la etajele superioare, în timp ce atacatorul, identificat drept James J. Lee, un activist ecologist, luase mai mulţi ostatici la etajul 1 al clădirii. Potrivit martorilor , Lee purta pe piept şi pe spate canistre metalice pe care ameninţa să le detoneze.  Negocierile au duratmai multe ore , timp în care poliţia a urmărit mişcările suspectului cu ajutorul camerelor de supraveghere. Poliţiştii au decis să-l împuşte pe James Lee în momentul în care existau temeri serioase că acesta urma să detoneze canistrele de benzină pe care le avea asupra lui. Bărbatul a murit la scurt timp, în custodia forţelor de ordine. Cei trei ostatici reţinuţi de Lee au fost eliberaţi nevătămaţi.

Planeta nu are nevoie de oameni
James J. Lee era cunoscut angajaţilor postului „Discovery”. El protestase şi în februarie 2008 în faţa sediuluicentral al canalului de televiziune şi fusese arestat pentru deranjarea liniştii publice.
Lee a postat pe internet cereri legate de mediul înconjurător şi de controlul populaţie,transmite MSN    BC.
„Vreau ca Discovery Communications să ceară publicului să vină cu idei de salvare a planetei şi a vieţii sălbatice care a mai rămas pe ea. Nimic nu e mai important decât să salvăm leii, tigrii, girafele, elefanţii, broscuţele, broaştele ţestoase, maimuţele, ratonii, gărgăriţele, furnicile, rechinii, urşii şi, desigur, veveriţele. Oamenii? Planeta n-are nevoie de ei”, a scris Lee în manifestul său.

Cine este James Lee
James Lee, un californian care deţinea şi un site militant ecologist, a fost arestat acum doi ani în faţa sediului Discovery, după ce aruncase mii de dolari falşi pe stradă în semn de protest. Lee acuza reţeaua Discovery că e interesată doar de bani şi nu de "salvarea planetei" şi dorea ca pe posturile Discovery să fie difuzate filme care să ajute în mod real cauzele ecologiste.


înarmat cu un pistol şi cu canistre prinse de corpul său. Poliţia nu a confirmat dacă aceste canistre erau explozive.

Un responsabil judiciar exprimându-se sub acoperirea anonimatului întrucât ancheta este în curs a declarat la rândul său că autorităţile l-au identificat pe suspect ca fiind James J. Lee. Un alt responsabil, exprimându-se de asemenea sub acoperirea anonimatului din acelaşi motiv, a afirmat că Lee a protestat în trecut în afara clădirii, unde el a fost arestat şi acuzat de tulburare a ordinii publice în februarie 2008.

Potrivit mass-media americane, bărbatul ar fi un militant ecologist lansat într-o luptă crâncenă contra încălzirii climatice. Imagini ale acestui individ agitând o pancartă 'Discovery Channel: salvează planeta!!!', erau difuzate de canalele americane.

Luarea de ostatici a început în jurul orei 13.00 locale /17.00 GMT/ la sediul Discovery Channel, o mare clădire situată în Silver Spring /statul Maryland, estul SUA/, într-o zonă comercială, la o distanţă de circa 11 kilometri nord de Casa Albă. AGERPRES


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite