Atac armat la cinematograf: 71 de victime. Suspectul nu are cazier și a acționat singur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspectul atacului armat din cinematograful din Aurora, Colorado a fost arestat și se pare că nu are antecedente penale, a anunțat vineri poliția locală. Douăsprezece persoane au fost împuşcate mortal la premiera filmului The Dark Knight Rises din seria Batman, informează Associated Press şi AFP.

Într-o conferinţă de presă, şeful poliţiei din Aurora, Dan Oates, a declarat că suspectul, James Holmes, 24 de ani, nu era cunoscut de serviciile de poliţie, cu excepţia unui exces de viteză în octombrie anul trecut.

"Numeroşi pacienţi sunt în stare critică", a precizat poliţistul, adăugând că o persoană a fost rănită într-o altă sală a cinematografului multiplex de un glonţ ce a trecut prin perete, notează Agerpres.

El a confirmat că suspectul purta o mască de gaz şi echipament de protecţie antiglonţ în momentul atacului, iar apartamentul său era plin de explozibili. Trei arme de foc au fost găsite în maşina lui parcată în spatele cinematografului şi încă una în sala unde rula ultimul film din seria "Batman".

"Credem că a acţionat singur", a mai spus poliţistul.

Când fumul a început să se răspândească, unii cinefili au crezut că era vorba despre o cascadorie ce făcea parte din "The Dark Knight Rises", unul dintre cele mai aşteptate filme ale verii. Apoi, au văzut silueta unei persoane în fumul din faţa cinematografului, îndreptându-şi arma spre mulţime.

"La fiecare câteva secunde erau împuşcături... numai bum, bum, bum", a declarat Jennifer Seeger, citată de AP, adăugând că bărbatul înarmat, îmbrăcat ca un membru al unităţii speciale SWAT, a tras neîntrerupt, oprindu-se numai pentru a reîncărca.

Bărbatul a fost arestat la scurt timp după atac şi identificat ca fiind James Holmes, 24 de ani, absolvent de neuroştiinţe.

Autorităţile nu au anunţat niciun motiv al atacului. FBI a declarat că nu există indicii că atacul ar avea vreo legătură cu un grup terorist.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite