Assange crede că va fi ucis într-o închisoare americană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a vorbit pentru The Guardian despre arestarea sa şi despre posibilitatea de a fi extrădat în Statele Unite.

El a precizat că, în cazul în care SUA vor reuşi să obţină extrădarea sa, sunt şanse foarte mari să fie ucis într-o închisoare americană în „stilul Jack Ruby“. Ruby este cel care l-a asasinat pe Lee Harvey Oswald, după ce Oswald a fost arestat pentru uciderea preşedintelui Kennedy.

Julian Assange a declarat că Londrei îi este foarte greu să-l predea americanilor, deoarece susţinerea publică este foarte importantă. „Este o chestiune de politică. Vor exista tentative de a influenţa opinia publică britanică şi percepţia. Legal, Marea Britanie are dreptul să nu extrădeze pe cineva pentru delicte politice. Spionajul este cazul clasic“, a spus acesta.

Fondatorul WikiLeaks s-a plâns şi de faptul că site-ul nu mai poate fi susţinut financiar, din cauza deciziilor luate de către Visa, MasterCard şi PayPal, care au oprit donaţiile către WikiLeaks. El a precizat că site-ul ar fi avut nevoie de aproximativ 500.000 de lire sterline pentru a funcţiona încă şase luni.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite