Asociaţiile de turism din Ungaria vor buletine meteorologice mai "blânde " ca să nu le sperie turiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Ungară pentru Destinaţii Turistice a adresat un apel presei , cerând să nu folosească expresii prea pesimiste când vremea este proastă deoarece acest lucru dezavantajează turismul.

Cu puţină fantezie, afirmă , într-un comunicat această organizaţie, citatăde site-ul Index, ştirile ar putea fi redactate în aşa fel încât, chiar dacă vremea ar fi foarte proastă, turiştii să se ducă la Balaton. Asociaţia a dat câteva exemple de prognoze meteo dure şi a subliniat că poate cei care le redactează, ar fi bine să afle despre procesele meteorologice pierdute de presă din alte ţări din Europa.

Mai precis, în numele firmelor de turism din ţară, Asociaţia cere mediei ca prin "formulările lor unilaterale şi care sperie lumea ", să nu contribuie la alungare turiştilor din ţară. Chiar dacă, deocamdată nu ameninţă cu tribunalul, Asociaţia atrage atenţia că "în actuala situaţie economică grea, ar fi bine să se ţină cont de interesele turismului din ţară şi al firmelor de turism.

Asociaţia vine şi cu sugestii. De pildă, daca este mai rece, "ar fi mai interesant să se scrie că, odata cu scăderea temperaturii, în sfârşit, există posibilitatea de a face un tur al oraşului, fără să transpiri " sau când plouă cu găleata să se formuleze în felul următor : "muzee, spectacole şi concerte excitante, evenimente gastronomice cu preţuri rezonabile vor contribui la depăşirea acestei binecuvântări a naturii ".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite