Asasinat la nivel înalt în Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul-ales al oraşului mexican Matehuala (în statul San Luis Potosi), Edgar Morales Perez, şi şeful său de campanie, Francisco Hernandez, au fost împuşcaţi mortal într-un atac armat asupra maşinii la bordul căreia se întorceau acasă de la o petrecere, relatează BBC News Online.

O persoană a supravieţuit atacului armat, al cărui motiv rămâne încă cunoscut.

San Luis Potosi, situat în regiunea central-nordică a ţării, a fost ocolit de violenţele cu care se confruntă alte state situate mai la nord, însă 14 cadavre au fost abandonate pe un drum important, săptămâna trecută.

Edgar Morales Perez, membru al Partidului Instituţional Revoluţionar (PRI), a fost ales primar pe 1 iulie. Un purtător de cuvânt al partidului a condamnat crima şi a solicitat ca autorităţile să depună toate eforturile pentru a o soluţiona.

Supravieţuitoarea atacului, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a declarat că nu îi poate identifica pe atacatori.

Poliţia a găsit joi 14 cadavre într-o dubă abandonată în afara capitalei statului, San Luis. A fost pentru prima dată după mai mulţi ani când un număr atât de mare de cadavre a fost abandonat pe teritoriul acestui stat.

Majoritatea crimelor sunt comise în state nordice, la frontiera cu Statele Unite. Potrivit poliţiei, este vorba despre victime ale luptelor între carteluri rivale, care îşi dispută controlul asupra rutelor de introducere a drogurilor în Statele Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite