Un bărbat înarmat a dat buzna în sediul partidului lui Kaczynski şi a ucis două persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un asasin a pătruns marţi într-un birou al partidului lui Jaroslaw Kaczynski, fratele geamăn al preşedintelui polonez Lech Kaczynski care a murit în accidentul aviatic de la Smolensk şi a îmuşcat mortal doi angajaţi.

ORA 19.00 “Eram în birou când un bărbat a dat buzna şi a tras şase - opt gloanţe, strigând "Omorâţi-l pe Kaczynski", a declarat un angajat al partidului, citat de Kyev Post.

UPDATE Doi oameni au murit, potrivit Reuters. Atacul a avut loc într-un birou al partidului din oraşul polonez Lodz al Partidului conservator de opoziţie "Lege şi Justiţie" al lui Jaroslaw Kaczynski, potrivit Reuters.

"Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost împuşcat mortal şi un altul în vârstă de 39 de ani, rănit cu un cuţit, a fost spitalizat şi se luptă pentru viaţa sa", a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Lodz, Joanna Kacka, pentru postul privat de televiziune TVN24.

"Asasinul, un bărbat de 62 de ani originar din Czestochowa (sud), a fost arestat. Nu se cunosc motivele gestului său. El nu are cazier judiciar", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Atacatorul şi-a plănuit acţiunea. El a închiriat o cameră la un hotel din Lodz. Marţi, "el a tras patru focuri de armă. Nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, dar trebuie să mai facem verificări privind starea sa mintală", a declarat, pentru postul de televiziune, purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale, Mariusz Sokolowski.

"Au fost atacaţi în locul meu"

Într-o conferinţă de presă, la Varşovia, preşedintele Partidului Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, a declarat că cei doi "au fost atacaţi în locul meu" şi că "acest asasinat este consecinţa unei vaste campanii de ură contra Partidului Lege şi Justiţie", citând în două rânduri, în acest context, numele premierului liberal Donald Tusk, potrivit Kyev Post.

Mai multe informaţii aici.

Cine e Kaczynski

Jaroslaw Kaczynski a pierdut, în iulie, alegerile prezidenţiale anticipate, contra rivalului său liberal, Bronislaw Komorowski, apropiat al lui Donald Tusk. După accidentul avionului prezidenţial polonez, la 10 aprilie, la Smolensk, în Rusia, în care au murit atât preşedintele Lech Kaczynski, cât şi alte 95 de persoane, fratele geamăn al acestuia, Jaroslaw Kaczynski, l-a acuzat în mai multe rânduri pe Donald Tusk că ar fi dus o "campanie de denigrare şi de ură" la adresa fostului preşedinte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite