Armistiţiu - surpriză între Israel şi Hamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul şi organizaţia Hamas au reuşit să ajungă la un acord, care va intra azi în vigoare, au anunţat oficiali palestinieni şi israelieni. Purtătorul de cuvânt al premierului

Israelul şi organizaţia Hamas au reuşit să ajungă la un acord, care va intra azi în vigoare, au anunţat oficiali palestinieni şi israelieni.

Purtătorul de cuvânt al premierului Ehud Olmert (foto) a confirmat, ieri, înţelegerea. Presa israeliană conservatoare tratează însă cu scepticism demersul. Tot ieri, un responsabil al Hamas a afirmat că este încrezător că toate grupările din Gaza vor respecta acordul, mediat de Egipt.

Potrivit informaţiilor, acordul urmează să intre în vigoare în această dimineaţă. Acesta prevede o încetare a ostilităţilor şi redeschiderea parţială a frontierei dintre Gaza şi Israel. A doua etapă a înţelegerii prevede ca Hamas să-l înapoieze pe militarul israelian capturat, Gilad Shalit, precum şi redeschiderea punctului de trecere a frontierei Rafah, de la graniţa cu Egiptul.

Un oficial Hamas, Ahmed Yousef, a declarat că speră ca încetarea focului să ducă la deschiderea mai multor puncte de frontieră între Israel şi Gaza, precum şi la creşterea numărului de produse alimentare şi medicamente ce intră în Fâşia Gaza.

Yousef a afirmat că obiectivul Hamas este continuarea discuţiilor legate de schimburile de prizonieri, dar şi demararea de noi negocieri, la Cairo, între facţiunile palestiniene rivale Fatah şi Hamas.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite