Armenia, supărată pe preşedintele român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a pus pe jar diplomaţia armeană după declaraţiile privind rezolvarea conflictului îngheţat din Nagorno-Karabah - provincie autonomă din cadrul Republicii Azerbaidjan cu o populaţie majoritar armeană.

În cadrul vizitei din Azerbaidjan, şeful statului a spus că rezolvarea conflictului „trebuie să plece de la principiile dreptului internaţional, respectiv integritatea teritorială a Azerbaidjanului şi respectarea drepturilor minorităţilor, dar în interiorul statelor suverane".

„Preşedintele român ar trebui să îşi amintească istoria ţării sale. România modernă s-a format în circumstanţe istorice şi politice dificile, când poporul era sub jug străin", a replicat parlamentarul Gagik Melikian, care l-a sfătuit pe Băsescu să fie „mai precaut" atunci când vorbeşte despre Caucazul de Sud. „Declaraţii iresponsabile ca aceasta l-au transformat într-o figură indezirabilă în UE", a mai adăugat parlamentarul.

„Nu aş vrea să cred că preşedintele unui stat membru al UE a putut face o asemenea declaraţie părtinitoare şi neconstructivă", a afirmat adjunctul ministrului armean de Externe, Şavarş Kocearian. Oficialul a mai precizat că declaraţia pare o tentativă a României de a obţine favoarea Azerbaidjanului. Aflat în România, ministrul armean al Educaţiei, Armen Aşotian, a declarat ieri că relaţiile dintre România şi Armenia nu au la bază interese economice şi geopolitice. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite