Partidul preşedintelui armean câştigă alegerile legislative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Republican al preşedintelui Serj Sargsian a câştigat alegerile legislative din Armenia cu 44,41% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare. Anunțul a fost făcut luni de Comisia Electorală Centrală.

Formaţiunea preşedintelui este urmată de aliatul său din coaliţia guvernamentală, mişcarea Armenia Prosperă, condusă de milionarul Gaguik Tsarukian, care a obţinut 30,52% din voturi.

Pe locul al treilea se clasează mişcarea de opoziţie Congresul Naţional Armean, condusă de un fost preşedinte, Levon Ter-Petrossian, lider al mişcării de contestare din 2008. Formațiunea a obținut 6,85% din sufragii.

Pentru a intra în Parlament, un partid trebuie să depăşească pragul electoral de 7 procente.

Scrutinul, primul la nivel național după prezidențialele din 2008, este un test pentru Armenia. În urmă cu aproape patru ani, victoria lui Sargsian a declanşat manifestaţii ale opoziţiei care, după intervenţia poliţiei, au degenerat în confruntări soldate cu zece morţi.

Autorităţile din Armenia, ţară cu o populaţie de 3,3 milioane de locuitori, au promis un scrutin transparent şi democratic pentru atribuirea a 131 de locuri în Adunarea Naţională, precum şi evitarea unor noi violenţe.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite