Armata thailandeză protejează zona de afaceri din Bankok - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre protejarea zonei de afaceri din Bankok, creşterea bilanţului morţilor în urma cutremurului din China sau sărbătorirea a 62 de ani de la independenţa Israelului. Printre alte subiecte, scandalurile sexuale umbresc misiunea europeană a papei, iar Coreea de Sud vrea să răspundă la scufundarea unei nave de război.

Armata thailandeză protejează zona de afaceri din Bankok. Soldaţii thailandezi au format un cordon de securitate în zona de afaceri a capitalei după ce "cămăşile roşii", care cer noi alegeri, au ameninţat să meargă în această zonă. Autorităţile se tem că ar putea fi provocată o criză financiară "sângeroasă", scrie Reuters.

Bilanţul morţilor în urma cutremurului din China ajunge la 2.000. În urma cutremurului de săprămâna trecută de 6,9 grade pe scara Richter, care a avut loc în nord-vestul Chinei, numărul persoanelor care au decedat a ajuns la 2.039, potrivit presei de stat, citată de CNN. Alte 195 de persoane sunt date dispărute, potrivit unor surse din cadrul echipelor de salvare.

Israelul sărbătoreşte 62 de ani ca naţiune.
În fiecare an Israelul sărbătoreşte Ziua Independenţei cu bucurie, imediat după ce ies din perioada de doliu de 24 de ore pentru soldaţii care şi-au pierdut viaţa, scrie The New York Times. Luni au fost focuri de artificii  pentru a marca 62 de ani de la câştigarea independenţei. Potrivit cotidianului american, atmosfera de anul acesta este mai întunecată decât de obicei.

Scandalurile sexuale umbresc misiunea europeană a papei.
Scandalurile din Biserica Catolică, ce au în centru abuzurile preoţilor asupra minorilor, aruncă o umbră asupra misiunii europene a Suveranului Pontif, aceea ce revitalizare a creştinismului în Europa, notează The Wall Street Journal. Papa Bebedict al XVI-lea a stopat declinul influenţei Bisericii Catolice în Europa, acesta fiind unul dintre cele mai importante obiective ale sale.

Coreea de Sud vrea să răspundă la scufundarea unei nave de război. Preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak a jurat să răspundă celor care se află în spatele scufundării unei nave lângă graniţa cu Coreea de Nord, scrie Associated Press. Seulul nu a acuzat deschis Phenianul pentru explozia de pe 26 martie, în urma căreia şi-au pierdut viaţa cel puţin 38 dintre cei 104 membri ai echipajului. Oficialităţile au luat în calcul şi posibilitatea implicării Coreei de Nord în momentul în care au demarat investigaţia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite