Armata română primeşte din SUA un sistem ultramodern de supraveghere terestră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sistem ultramodern de supraveghere pentru instruirea militarilor români care vor fi dislocaţi în misiunea NATO din Afganistan a fost primit de Armata Română din partea Guvernului SUA.

La începutul lunii iunie 2012, o serie de militari ai Armatei României vor începe, la o unitate a Forţelor Terestre de la Buzău, instruirea pentru utilizarea unui Sistem Permanent de Supraveghere Terestră (PGSS), care include baloane cu senzori ancorate fie prin cablu, fie pe structuri verticale, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Sistemul aerostat şi programul de instruire pregătesc dislocarea în Afganistan a militarilor români care vor deservi sisteme PGSS în sprijinul misiunii NATO. Acest sistem, care poate fi instalat şi dislocat rapid, întăreşte capacităţile de supraveghere şi recunoaştere şi furnizează comandanţilor o cât mai completă imagine a câmpului de luptă, pentru a proteja militarii de dispozitivele explozive improvizate (IED) şi de alte atacuri din partea insurgenţilor.

Anterior, instruirea militarilor români care operau Sistemul Permanent de Operare Terestră era realizată numai în Statele Unite şi necesita deplasarea acestora în SUA înaintea dislocării.

Programul de instruire de la Buzău va continua să fie finanţat de Guvernul Statelor Unite pentru militarii români care participă la misiunea ISAF.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite