Armata franceză se retrage din operaţiunea din Coasta de Fildeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii din misiunea franceză Licorne nu mai iau parte la operaţiunile militare în Coasta de Fildeş, , începând de luni seara, conform purtătorului de cuvânt al Guvernului francez, Francois Baroin.

Soldaţii francezi au participat la luptele din Coasta de Fildeş la cererea ONU. Responsabilii francezi nu au precizat nimic despre eşecul negocierilor purtate cu preşedintele ivorian în exerciţiu, Laurent Gbagbo, ei au motivat  că Franţa a luat în considerare decizia lui Alassane Ouattara de a ataca reşedinţa fostului preşedinte.

Armata negociază în prezent un armistiţiu cu forţele rivalului său, Alassane Ouattara, a declarat liderul ivorian Laurent Gbagbo, marţi, din buncărul în care s-a refugiat.

Deşi Comisia electorală a ţării l-a declarat înfrânt, iar ONU a aprobat rezultatul, Gbagbo a refuzat să îşi dea demisia, după alegerile din noiembrie.

Săptămâna trecută, trupele loiale lui Ouattara, fost economist la FMI, au lansat  o ofensivă militară puternică, de la nord la vest. Aproximativ patru milioane de civili sunt blocaţi în Abidjan, de zilele de lupte şi jafuri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite