Arizona ameninţă că va întrerupe curentul electric pentru Los Angeles - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională scrie despre ameninţările Arizonei cu întruperea curentului electric în L.A., hotărârea SUA de a anunţa alte naţiuni înainte de lansarea rachetelor balistice şi reducerea numărului de deputaţi în Ungaria. Printre alte subiecte, parada gay a fost interzisă în Rusia, iar şefa de protocol de la Casa Albă a căzut în fund.

Arizona ameninţă că va întrerupe curentul electric pentru Los Angeles

Los Angeles primeşte din Arizona circa 25% din electricitatea de care are nevoie, ceea ce înseamnă că un sfert din al doilea oraş american ca mărime ar putea fi lăsat în beznă, informează Daily Telegraph. Arizona ameninţă că va trece la astfel de măsuri, în semn de protest faţă de boicotul economic lansat împotriva controversatei legi a imigraţiei. Politicienii au votat impunerea unui boicot asupra Arizonei, ce va afecta contracte în valoare de aproximativ 8 milioane de dolari. Boicotul a fost impus din cauza noii legislaţii care pedepseşte imigraţia ilegală după legile statului.

SUA va anunţa alte naţiuni înainte să lanseze rachete balistice sau sateliţi

Statele Unite au aceptat să informeze alte naţiuni înainte de lansarea rachetelor balistice sau a sateliţilor, ca urmare a unui tratat încheiat cu Rusia privind reducerea arsenalelor nucleare, informează Fox News. Până în urmă cu doi ani de zile, Rusia a furnizat voluntar astfel de pre-notificari, de informare a altor state cu privire la lansarea rachetelor balistice sau a sateliţilor, acţiune la care a renunţat, pe motiv că alte naţiuni, printre care şi SUA, nu făceau acelaşi lucru.

Din 2014, Ungaria reduce numărul de deputaţi

Noul Parlament a votat în favoarea reducerii numărului de deputaţi, de la 386 în prezent, la maximum 200, începând cu anul 2014. Propunerea a fost lansată de partidul de centru-dreapta Fidesz, care a câştigat alegerile în aprilie, potrivit Earth Times. Noile amendamente ale Constituţiei au fost votate de 306 deputaţi, în timp ce 16 au fost împotrivă, iar 35 s-au abţinut.

Parada gay, interzisă în Moscova

Parada gay planificată pentru sfârşitul acestei luni în Moscova a fost interzisă de primărie pentru al cincilea an consecutiv, ceea ce a stârnit reacţii furioase din partea participanţilor, hotărâţi să acţioneze decizia în instanţă, informează AFP. "Nu a existat alternativă. Ne-au oferit acelaşi răspuns ca anul trecut: problemele de ordin public", a declarat organizatorul paradei, Nikolai Alexeyev.

Şefa de protocol de la Casa Albă a căzut în fund

În calitate de Şef de Protocol al Casei Albe, Capricia Penavic Marshall trebuie să se asigure că nu au loc gafe jenante atunci când demnitarii vizitează oraşul. Iată că de data aceasta însă, chiar ea a fost protagonista unui moment stânjenitor.Pregătindu-se de coborârea scărilor pentru a-l întâmpina pe preşedintele Mexicului, şefa de protocol a alunecat şi a căzut în fund în faţa preşedintelui american Barack Obama şi a soţiei sale, scrie CBS News

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite