Arhitect reţinut în cazul coletului-capcană din Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de joi spre vineri, brigada criminală din capitala franceză a dispus reţinerea unui bărbat de 45 de ani, arhitect. Acesta este bănuit că ar fi implicat în explozia

În noaptea de joi spre vineri, brigada criminală din capitala franceză a dispus reţinerea unui bărbat de 45 de ani, arhitect. Acesta este bănuit că ar fi implicat în explozia coletului-capcană care a ucis o persoană la cabinetul de avocatură Gouet-Jenselme, din centrul Parisului.

Arhitectul de 45 de ani, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, este un client mai vechi al justiţiei franceze. În anul 2005, împotriva lui a fost depusă o plângere de hărţuire, autoarea acesteia fiind Catherine Gouet-Jenselme, avocată a cabinetului pe adresa căruia a fost trimis coletul. La vremea respectivă, plângerea s-a soldat însă cu rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale.

Arhitectul a fost interogat timp de mai multe ore ieri-dimineaţă, în timp ce domiciliul lui şi cel al mamei sale au fost percheziţionate. În prezent, investigatorii par să prefere ipoteza unui act de răzbunare, îndepărtând varianta unei acţiuni teroriste.

Deşi preşedintele francez Nicolas Sarkozy deţine încă 30% din acţiunile cabinetului de avocatură Arnaud Claude şi Asociaţii, situat în acelaşi imobil în care a avut loc deflagraţia, anchetatorii resping ipoteza unui gest care să-l vizeze pe şeful statului francez.

De asemenea, este căutată o femeie tânără, în jur de 20 de ani, de origine nord-africană, mică de înălţime, care a livrat coletul-capcană la cabinetul de avocatură. Mai mulţi martori au văzut-o intrând în imobil, iar imaginea ei a fost surprinsă şi de camerele de supraveghere, astfel că există câteva elemente de identificare.

Pe de altă parte, ministrul francez de interne, Michele Alliot-Marie, ia în calcul o altă ipoteză: aceea conform căreia pachetul-bombă ar fi fost destinat Fundaţiei pentru Memoria Victimelor Holocaustului, aflată la aceeaşi adresă.
(Adina Şuteu)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite