Arestări în taberele de romi din Franţa pentru maltratarea unor copii trimişi la cerşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele plasate în arest preventiv sunt suspectate de "rele tratamente, ca obligarea la cerşetorie", dar şi de "trafic de fiinţe umane", au precizat sursele apropiate anchetei citate, adăugând că este vorba despre o 'adevărată reţea", relatează AFP

Zece persoane au fost reţinute marţi în tabere de romi situate la periferia pariziană şi au fost plasate în arest preventiv în cadrul unei anchete cu privire la rele tratamente aplicate unor copii obligaţi să fure, au anunţat surse apropiate anchetei, citate de AFP.

Alte trei persoane, vizate de mandate de arest europene în acelaşi caz, au fost, de asemenea, arestate în România, de unde era condusă parţial reţeaua anihilată, au precizat aceste surse.

Operaţiunea, efectuată de conducerea Brigadei pentru Protecţia Minorilor, s-a desfăşurat în trei tabere distincte, la Aubervilliers, Stains şi Saint-Denis, în periferia pariziană. Aproximativ 200 de poliţişti şi jandarmi au fost mobilizaţi în cadrul operaţiunii.

Persoanele plasate în arest preventiv sunt suspectate de "rele tratamente, ca obligarea la cerşetorie", dar şi de "trafic de fiinţe umane", au precizat sursele apropiate anchetei citate, adăugând că este vorba despre o 'adevărată reţea".

Copiii ar fi fost constrânşi, "sub violenţă şi lovituri", să creşească zilnic în capitala Franţei şi "să obţină rezultate", potrivit acestor surse.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite