Arestări în rândul manifestanţilor anti-NATO la summitul de la Chicago

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia a arestat mai mulţi manifestanţi duminică după-amiază la Chicago, după ce au izbucnit violenţe cu prilejul unei manifestaţii împotriva organizării summitului NATO, transmite corespondentul AFP aflat la faţa locului.

Arestările, dintre care unele cu folosirea forţei, au avut loc după ce protestatarii au aruncat cu proiectile asupra membrilor forţelor de ordine. Poliţia, dotată cu tunuri cu apă, le-a cerut manifestanţilor să elibereze zona, aceştia din urmă refuzând să se supună somaţiilor.

Mai multe mii de persoane s-au adunat în cursul după-amiezii - militanţi pacifişti şi din rândul mişcării Occupy, în principal - pentru a protesta faţă de organizarea summitului NATO şi a cere ca ţărilor să cheltuiască mai puţin pentru apărare şi mai mult pentru educaţie, notează Agerpres.

Militanţii au invadat străzile pustii din centrul istoric, aflate sub supravegherea forţelor de ordine pedestre, pe biciclete sau pe cai.

Ei nu au primit autorizaţia să se apropie de Centrul congreselor unde se află reuniţi până luni şefi de stat şi de guvern din cele 28 de ţări membre ale NATO şi din statele participante la operaţiunile din Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite