Arabii îl preferă pe Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreaga lume e cu ochii pe alegerile din SUA.Un mare interes faţă de cursa pentru Casa Albă îl manifestă şi locuitorii din Orientul Mijlociu, care consideră că viaţa lor poate fi

Întreaga lume e cu ochii pe alegerile din SUA.Un mare interes faţă de cursa pentru Casa Albă îl manifestă şi locuitorii din Orientul Mijlociu, care consideră că viaţa lor poate fi influenţată de strategia noului ocupant al Biroului Oval.

Arabii îşi pun mari speranţe în Barack Obama. Ei urmăresc cursa cu interes şi pentru că ideea de a avea drept candidaţi la preşedinţie un afroamerican şi o femeie îi pasionează, tocmai pentru că în lumea lor aşa ceva n-ar fi niciodată posibil.

Comunitatea arabă din SUA îl consideră pe senatorul de Illinois "un fenomen", care, dacă ar ajunge preşedinte, ar deschide calea şi pentru reprezentanţii altor minorităţi. Există însă voci în presa din Orientul Mijlociu care spun că, deşi, în general, arabii nu-i plac pe republicani, regiunea ar fi mai în siguranţă dacă victorios în noiembrie ar fi McCain, punct de vedere împărtăşit, de altfel, şi de Israel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite