Un mort în Arabia Saudită, după ce autorităţile au deschis focul asupra unei manifestaţii şiite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O persoană a fost ucisă şi alte câteva zeci au fost rănite după ce forţele de securitate au deschis focul asupra unei manifestaţii într-o localitate şiită din estul Arabiei Saudite, au anunţat vineri martori oculari şi militanţi pentru drepturile omului, relatează AFP.

Potrivit acestora, Munir Midani, în vârstă de 21 de ani, a fost lovit joi seara de un glonţ în pipet şi a decedat la spital. Manifestaţia a avut loc în provincia Qatif, unde se concentrează minoritatea şiită din regat.

Potrivit militanţilor, participanţii la o ceremonie religioasă cu ocazia sărbătoririi naşterii profetului Mahomed au ieşit pe o stradă principală din provincia Qatif, scandând sloganuri care cereau eliberarea deţinuţilor politici şi reforme.

Arabia Saudită, care respectă o intrerpretare extrem de riguroasă a islamului, nu celebrează naşterea profetului.

Un manifestat a murit la 13 ianuarie în timpul confruntărilor cu poliţia la Awamiya, o localitate din provincia Qatif.

Regiunea estică a Arabiei Saudite, bogată în petrol şi unde locuiesc două milioane de şiiţi saudiţi, este afectată de tulburări sporadice din martie 2011.

Şiiţii se plâng de discriminare şi cer egalitate cu sunniţii, majoritari în regat, în privinţa locurilor de muncă şi a serviciilor sociale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite