Apropiatul lui Muammar Gaddafi blocat în Tunisia este în libertate, dar nu poate părăsi ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul libian Khuildi Hamidi, un apropiat al lui Muammar Gaddafi a fost eliberat joi, dar i s-a confiscat paşaportul, au declarat surse guvernamentale tunisiene, citate de AFP.

"Hamidi a fost arestat miercuri şi condus la un tribunal din Tunis, unde a fost interogat. Nu s-a reţinut nimic împotriva sa şi a fost eliberat", a declarat o sursă guvernamentală.

"Domnul Hamidi a fost convocat pe 13 septembrie la tribunalul de primă instanţă din Tunis, fiind acuzat de intrare ilegală pe teritoriul tunisian, iar paşaportul său a fost confiscat", a declarat o sursă judiciară.

Însoţit de familie, Hamidi a vrut să părăsească Tunisia miercuri după-amiază, dar a fost oprit de poliţia de frontieră.

Cotidianul arabofon Achourouk scrie că autorităţile voiau să verifice dacă era căutat de Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) sau de Curtea Penală Internaţională (CPI).
Hamidi este unul dintre apropiaţii colonelului Muammar Gaddafi şi a participat la lovitura de stat din 1969.

Casa acestui fost director al serviciilor de informaţii militare a fost vizată de un raid NATO la 20 iunie, la Sorman, la aproximativ 70 de kilometri vest de Tripoli. Raidul s-a soldat, potrivit autorităţilor libiene din perioada respectivă, cu 15 morţi, între care şi trei copii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite