Aproape tot spaţiul aerian spaniol închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întregul spaţiu aerian al Spaniei, cu excepţia Andaluziei, este închis din cauza abandonării în masă a lucrului, în ziua de vineri, de către controlorii de trafic.

Potrivit Agerpres, motivul închiderii aeroporturilor este că angajaţii au făcut o grevă disimulată, motivând lipsa de la serviciu prin "probleme de sănătate".

Controlorii de trafic poartă de multă vreme negocieri cu conducerea societăţii AENA, de stat, în legătură cu salariile şi condiţiile de muncă.

Închiderea spaţiului aerian ar putea afecta peste 2000 de zboruri şi 250.000 de persoane care se pregăteau să plece în vacanţa prilejuită de sărbătoarea Constituţiei, au menţionat sursele.

Dat fiind că în Spania perioada din 3 decembrie-6 decembrie este un weekend prelungit, numit "Puente de la Constitucion", care leagă weekend-ul de ziua de 6 decembrie, Ziua Constituţiei Spaniole, turiştii afectaţi sunt mult mai mulţi decât într-un sfârşit de săptămână normal. În faţa acestei situaţii, ministrul Jose Blanco a convocat un cabinet de criză din care fac parte secretaru de Stat al Transporturilor, Iasaias Taboas, preşedintele Aena, Juan Ignacio Lema şi directorul general al Aviaţiei Civile, Manuel Ameijeiras, pentru "a evalua situaţia şi a aplica măsurile oportune în cadrul legii".

Eurocontrol a anunţat că aeroporturile din Barcelona, Madrid, Palma şi Gran Canaria sunt închise până pe data de 4 decembrie, ora 8.00.

Citeşte pe adevarul.es totul despre greva controlorilor din Spania.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite