Apartamente cu garaj inclus, în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de arhitecţi care a inventat noul tip de locuinţă a primit deja cereri din străinătate Există persoane atât de ataşate de maşinile lor, încât şi-ar dori să le ducă în

Echipa de arhitecţi care a inventat noul tip de locuinţă a primit deja cereri din străinătate

Există persoane atât de ataşate de maşinile lor, încât şi-ar dori să le ducă în casă. Apartamentul cu garaj inclus, care părea o nebunie până acum, a devenit realitate.

O echipă de arhitecţi din Berlin a proiectat un tip revoluţionar de locuinţă prevăzută cu o încăpere specială pentru automobil.

Un ascensor foarte puternic serveşte pentru urcarea maşinii direct în apartamentul de la mansardă. Automobilul este parcat într-un fel de terasă închisă, despărţită de spaţiul locuibil printr-un perete de sticlă.

Preţurile, între 468.000 - 1,6 milioane de euro

"Maşinile au căpătat deja un rol vital în viaţa noastră. Atunci de ce să nu le aducem mai aproape? Să le putem admira cu mândrie de pe canapeaua din sufragerie", spune Johannes Kauka, directorul firmei Topos, care construieşte apartamente cu garaj inclus într-o zonă din Berlin până acum mai puţin atractivă.

Oraşele Cape Town şi Sankt Petersburg s-au arătat deja interesate de noile tipuri de apartamente, precum şi alte oraşe care au probleme cu inundaţiile - ce fac imposibile parcările subterane - sau cu furturile de maşini.

Oraşe precum Bruxelles, Mexico City şi Abu Dhabi vor să construiască apartamente prevăzute cu spaţii pentru mai multe maşini. La Berlin, s-au vândut deja şase apartamente la mansardă cu garaj inclus. Preţurile acestora variază între 468.000 de euro şi 1,6 milioane de euro.

Întregul proces de intrare cu maşina în lift şi urcarea în apartament durează numai două minute. Inventatorii noilor tipuri de apartamente le recomandă îndeosebi VIP-urilor. Cel mai periculos moment pentru o celebritate este când coboară din maşină, explică aceştia.

Posesorii apartamentelor cu garaj pot deschide uşa liftului cu telecomanda, ajungând direct în casă cu automobilul. Un mare avantaj pentru orice posesor al unei astfel de locuinţe este că nu mai are grija locurilor de parcare.

Maşinile au căpătat deja un rol vital în viaţa noastră. Atunci de ce să nu le aducem mai aproape? Să le putem admira cu mândrie de pe canapeaua din sufragerie
Johannes Kauka, directorul firmei Topos

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite