Anglia declasifică dosarele OZN

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarele conţin povestiri incredibile cu omuleţi verzi, dar şi întâmplări confirmate de poliţişti şi piloţi Opt dosare cu privire la OZN-uri au fost făcute publice de către Arhivele

Dosarele conţin povestiri incredibile cu omuleţi verzi, dar şi întâmplări confirmate de poliţişti şi piloţi

Opt dosare cu privire la OZN-uri au fost făcute publice de către Arhivele Naţionale ale Marii Britanii. Multe din fenomenele prezentate sunt greu de explicat.

Potrivit documentelor, ofiţeri de poliţie şi controlori de trafic au văzut obiecte misterioase pe cer deasupra Marii Britanii, relatează "The Telegraph". Dosarele cuprind de la povestiri incredibile despre omuleţi verzi până la poveşti confirmate de poliţişti şi piloţi despre obiecte zburătoare neidentificate. Toate documentele din dosarele declasificate au fost înregistrate oficial de baze aeriene şi secţii de poliţie şi adunate de Ministerul Apărării între anii 1978 şi 2002.

Raport secret al controlorilor de trafic

În viitorii cinci ani, urmează să mai fie date publicităţii încă 150 de dosare cu privire la OZN-uri. Nick Pope, care a lucrat timp de 21 de ani la Ministerul Apărării şi s-a ocupat de investigarea apariţiilor misterioase, a declarat că multe din obiectele zburătoare neidentificate "sunt probabil rezultatul unor erori de identificare, dar unele fenomene sunt greu de explicat".

Un raport întocmit de trei controlori de trafic cu experienţă arată că s-a încercat "intrarea în legătură" cu un OZN care a atins pista de aterizare. Incidentul a avut loc pe 19 aprilie 1984, pe un aeroport din estul Angliei.

Obiectul zburător neidentificat, descris ca "o sferă argintie strălucioare", s-a ridicat cu o viteză uluitoare, pe direcţie aproape verticală, după ce s-a aşezat pe sol pentru foarte scurt timp. În dosar, este specificat că martorii nu doreau să fie identificaţi în cazul în care integritatea lor profesională ar fi fost pusă la îndoială.

Potrivit documentelor declasificate, şi alte persoane din industria britanică de aviaţie au avut experienţe personale cu OZN-uri.

Vatican: extratereştrii ar putea exista

Credinţa în Dumnezeu este compatibilă cu credinţa în existenţa extratereştrilor, potrivit directorului observatorului de la Vatican, Jose Gabriel Funes. Acesta este de părere că ar putea exista chiar şi o planetă locuită de fiinţe care nu au comis păcatul originar. "Nu putem exclude ipoteza existenţei altor planete locuite.

Aşa cum există mai multe creaturi pe Pământ, ar putea exista şi altele, inteligente (pe alte planete, n.r.), create de Dumnezeu", mai spune astronomul, care este totodată preot iezuit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite