Angela Merkel "nu dă sfaturi de vot" în perspectiva alegerilor din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german, Angela Merkel "nu dă sfaturi de vot pentru alegerile din Grecia", a declarat vineri un purtător de cuvânt al Guvernului german, relatează AFP.

Referitor la o recomandare din partea doamnei Merkel privind votul în alegerile din Grecia, după cum a procedat în special în cazul alegerilor franceze, Steffen Seibert a răspuns într-o conferinţă de presă la Berlin: "cancelarul nu dă niciodată sfaturi privind votul în state prietene sau vecine".

"Cancelarul nu a dat niciodată sfaturi de vot în cadrul prezidenţialelor franceze (...) Aceasta a afirmat că datorită colaborării foarte bune cu Sarkozy şi a solidarităţii în cadrul familiei conservatoare din Europa, a susţinut realegerea lui Sarkozy, ceea ce este cu totul altceva", precizează Seibert.

"Guvernul federal este pregătit să colaboreze cu orice guvern ales ale unei ţări partenere", a insistat acesta.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Finanţe, Martin Kotthaus, a apreciat la rândul său că această chestiune sugerează "un antagonism ciudat" între Germania şi Grecia.

"Nu participăm la un meci de football, este vorba despre un proces european", a insistat acesta. "După alegeri (în Grecia - n.red.), guvernul decis la urne va avea relaţii cu toate instituţiile europene, în special cu troika, Eurogrup şi altele".

"În acest proces european, Germania nu este decât una dintre cele 17 voci", a sublinait oficialul.

Referitor la acordarea unei noi tranşe de împrumut Atenei, Kotthaus a prezentat următorul calendar: "vor fi mai întâi alegerile din Grecia, apoi formarea unui guvern capabil să acţioneze, asta sperăm cu toţii, apoi o evaluare de către troika a situaţiei, apoi acordarea următoarei tranşe".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite