Angela Merkel, cea mai influentă femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german, lider pentru al treilea an consecutiv În topul celor mai puternice femei din lume se află 54 oameni de afaceri şi 23 de politicieni. Totodată, peste jumătate din

Cancelarul german, lider pentru al treilea an consecutiv

În topul celor mai puternice femei din lume se află 54 oameni de afaceri şi 23 de politicieni. Totodată, peste jumătate din acestea locuiesc în Statele Unite.

Cancelarul german Angela Merkel este cea mai puternică femeie din lume, pentru al treilea an la rând, conform topului realizat de revista "Forbes"pe anul 2008, care cuprinde 100 de personalităţi.

Criteriile jurnaliştilor de la "Forbes" au fost, ca în fiecare an, bazate pe carieră, impactul economic şi acoperirea din mass-media. Doar 45 de procente din femeile de pe listă sunt din afara Statelor Unite.

Pe locul doi în top se află Sheila Blair, preşedintele unei corporaţii guvernamentale americane, Corporaţia pentru Asigurări ale Depozitelor Federale (FDIC), ce se ocupă cu asigurarea depozitelor băncilor private. Indra Nooyi, preşedinta Consiliului de Administraţie de la PepsiCo, întregeşte podiumul.

Pe locurile următoare se clasează, în ordine, Angela Braly, directorul firmei de asigurări medicale WellPoint, Cynthia Carroll, ce conduce un consorţiu minier anglo-american, şi Irene Rosenfeld, directorul Kraft Foods.

Condi, în cădere

Secretarul american de stat Condoleezza Rice se află pe locul şapte, în cădere faţă de anul trecut. Pe listă se află şi figuri noi, cum ar fi preşedintele Argentinei, Cristina Fernandez, şi Risa Lavizzo-Mourey, directorul fundaţiei Robert Wood Johnson.

Hillary Clinton a căzut trei locuri faţă de anul trecut, până pe 28, după ce nu a câştigat nominalizarea democrată pentru funcţia de preşedinte. În top se află însă şi personalităţi din showbiz, cum este Oprah Winfrey.

Faceţi loc, vin rusoaicele!

Spre deosebire de anii trecuţi, în top şi-au făcut loc două femei din Federaţia Rusă. Astfel, Valentina Matvienko, guvernatorul Sankt Petersburgului, se află pe locul 31 în topul revistei. Funcţia acesteia este considerată extrem de importantă din punct de vedere politic, dar şi foarte vizibilă. În aceeaşi decadă, pe locul 37 se află Gulzan Moldazhanova, directorul general al holdingului Basic Element, deţinut de Oleg Deripaska.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite