Anders Breivik și-a făcut rost de materialul folosit la atacuri din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extremistul norvegian Anders Behring Breivik susține că a fost ajutat de niște persoane din străinătate să își procure materialul necesar pentru atacurile mortale de la 22 iulie, dar a refuză să spună mai mult până când nu vor fi îndeplinite cerinţele sale politice, a declarat avocatul său, citat de AFP.

"El şi-a procurat din străinătate aproape tot materialul pe care l-a utilizat" pentru a comite atacurile, a declarat avocatul Geir Lippestad, citat joi de ziarul Verdens Gang (VG). Potrivit acestuia, clientul său afirmă că a vizitat 20 de ţări în acest scop.

"El spune că a întâlnit persoane şi că şi-a procurat material în cursul acestor călătorii. El spune că mai multe persoane l-au ajutat să-şi procure acest material", a adăugat acesta, la finalul celui de-al treilea interogatoriu al lui Breivik, desfăşurat miercuri la poliţie.

Avocatul nu a confirmat dacă aceste persoane au aceleași opinii politice ca ale atacatorului şi nici dacă ele cunoșteau intenţiile sale. Behring Breivik susţine că a comis aceste atacuri singur. "El declară că nu va răspunde (în legătură cu ajutorul logistic din străinătate-n.r.) înainte să obţină câştig de cauză asupra cerinţelor sale extravagante referitoare la o revoluţie în societatea norvegiană", a precizat un polițist norvegian.

Potrivit presei norvegiene, Behring Breivik a cerut demisia Guvernului şi abdicarea regelui Norvegiei. Extremistul norvegian s-a prezentat ca un cruciat sau un cavaler templier, declarându-se în război împotriva islamului şi multiculturalismului în Europa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite