Anchetă la banca spaniolă Bankia, ameninţată de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O unitate care se ocupă de lupta anti-corupţie din ministerul public spaniol a deschis o anchetă asupra băncii spaniole Bankia, a anunţat, miercuri, un purtăror de cuvânt al ministerului, citat de Reuters.

Bankia a ajuns în starea aceasta din cauza proestei gestiuni, corupţiei larg răspândite şi relaţiilor incesuase dintre public şi privat, scrie publicaţia „Le Temps". În ultimul timp au fost tot mai multe cereri către guvernul Rajoy să facă lumină în această afacere.

A patra mare bancă din Spania, Bankia, a cerut un ajutor de stat de 19 miliarde de euro, anunţând că, în loc să aibă profit de 309 milioane de euro, aşa cum a anunţat în februarie, a înregistrat o pierdere de 2,98 miliarde de euro, în 2011.

Acţiunile Bankia au fost suspendate de la tranzacţionare, la bursa din Madrid.

Banca Centrală Europeană a respins planul propus de Spania ce vizează recapitalizarea Bankia cu ajutorul obligaţiunilor guvernamentale, scrie "Financial Times", citând oficiali europeni.

Spania vroia să emită obligaţiuni suverane de 19 miliarde de euro care apoi ar fi fost schimbate cu numerar la operaţiunile de refinanţare pe trei luni ale BCE, susţine "Financial Times".

BCE a respins planul Spaniei deoarece consideră că ar încălca reglementarile UE referitoare la finanţarea guvernelor de către BCE.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite