UPDATE Anchetă în Africa de Sud după uciderea unor mineri grevişti. Familiile îi caută pe răniţi din spital în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele sud-african, Jacob Zuma, a anunţat întrunirea unei comisii de anchetă, după ce ofiţeri de poliţie au deschis focul asupra mai multor mii de mineri, aflaţi în grevă.

Poliţia a anunţat că 34 de persoane şi-au pierdut viaţa în incidentul care a fost descris drept cel mai grav, de acest fel, de la încheierea apartheidului.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele Zuma a mai susţinut că momentul nu este cel al lansării de acuzaţii, ci acela al constituirii unei comisii de anchetă.

"Această anchetă ne va permite să ajungem la cauzele adevărate ale incidentului şi să tragem lecţiile necesare. Totuşi, astăzi nu a sosit momentul acuzaţiilor sau al represaliilor", a spus Zuma.Familiile minerilor împuşcaţi de poliţia din Africa de Sud în timpul demonstraţiilor de joi, de la mina Marikana, au mers din spital în spital în căutarea rudelor rănite.

Soţiile minerilor au exprimat nemulţumiri cu privire la eşecul poliţiei în a realiza o listă cu numele celor 34 de persoane decedate, dar şi cu ale celor rănite în timpul confruntărilor. Poliţia susţine că lucrează la o listă, alături de conducerea minei, dar că numele celor arestaţi nu pot fi dezvăluite

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite