Amiral NATO: Nu ştim când va fi finalizată misiunea în Libia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele şefilor de stat major din ţările NATO, amiralului italian Giampaolo Di Paola, a declarat, la Bucureşti, că nu se ştie când se va încheia misiunea în Libia, sfârşitul ofensivei aliate în nordul Africii fiind ,,până la urmă o decizie politică".

,,NATO îşi va continua misiunea în Libia atâta vreme cât civilii libieni mai au nevoie să fie protejaţi. Însă alianţa îşi va încheia ofensiva aeriană în momentul în care i-o vor permite condiţiile", a declarat preşedintele comitetului militar al Alianţei Nord-Atlantice, amiralul Giampaolo Di Paola, în cadrul sesiunii Adunării Parlamentare, găzduite zilele acestea la Bucureşti.

,,Până la urmă, o decizie politică"

,,Nu ştim când se va încheia misiunea în Libia pentru că încă există riscul ca forţele lui Gaddafi să atace populaţia", a declarat el. ,,Decizia (n.r.- încheierii misiunii în nordul Africii) va fi până la urmă o decizie politică a ţărilor participante, incluzând o consultare a Consiliului Naţional de Tranziţie libian", a explicat Di Paola.

Amiralul NATO a asigurat că niciuna dintre ţări din Alianţa Nord-Atlantică nu intenţionează să trimită trupe terestre pentru a lupta în ţara nord-africană contra forţelor lui Gaddafi.

Evoluţia revoltelor din lumea arabă, imprevizibilă

Di Paola crede că misiunea NATO din Libia a demonstrat că Alianţa Nord-Atlantică funcţionează. ,,Prima lecţie politică pe care am învăţat-o din Libia este că aliaţii au capacitatea să răspundă la orice criză, chiar dacă ea nu a fost anticipată", a declarat amiralul NATO. ,,Nu ştim ce ne rezervă viitorul, care este evoluţia revoltelor din lumea arabă. Nu ştim dacă va fi o situaţie ca în Libia şi ce va trebui făcut atunci", a mai declarat amiralul. .

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite