Americanii au creat o nouă pilulă împotriva virusului HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă pastila pentru tratarea infecției cu HIV - combinarea a doua medicamente aprobate anterior, plus două noi - a fost aprobată pentru adulţii care traiesc cu virusul ce provoaca SIDA, relatează AFP.

US Food and Drug Administration a spus într-o declarație că doza zilnică unică de Stribild prevede un regim de tratament complet pentru infecția cu HIV şi este destinată pentru persoanele care nu au primit deja tratament cu alte medicamente HIV.

"Prin continuarea cercetărilor și dezvoltare de droguri, tratamentul pentru cei infectati cu HIV a evoluat de la multi-pilulă la o singură pilula pe regimuri", a declarat Edward Cox, director al Biroului de produse antimicrobiene de la Centrul FDAS de Evaluare şi Cercetare a Medicamentelor.


Pilula nouă, denumit anterior Quad, se produce de către Gilead Sciences din California și "ar trebui să fie pusă la dispoziţia pacienţilor de la sfârșitul săptămânii," a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al companiei, Erin Rau.

Compania a declarat ca a testat pilula în două studii clinice pe mai mult de 1.400 de pacienti.

Rezultatele au aratat ca Stribild are efecte la fel de bune sau chiar mai bune decât alte două combinații de tratament.

Referitor la noul medicament, există şi voci care spun că pilula nouă are însă, un preţ mult prea mare.

Noul medicament "nu aduce o îmbunătăţire semnificativă faţă de terapiile existente", a declarat Michael Weinstein, preşedinte al Fundaţiei Healthcare SIDA, adăugând că preţul mare va "limita drastic accesul" la acest medicament nou.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite