Americanii s-au săturat şi de imigranţii ilegali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Bush face eforturi pentru a reduce numărul de imigranţi ilegali, sau cel puţin asta vrea să demonstreze noul plan propus de Casa Albă. Printre noutăţile incluse în

Administraţia Bush face eforturi pentru a reduce numărul de imigranţi ilegali, sau cel puţin asta vrea să demonstreze noul plan propus de Casa Albă.

Printre noutăţile incluse în proiect se numără amenzi usturătoare pentru angajatorii care folosesc imigranţi ilegali sau persoane care nu au un "Social Security Number" valid, adică un număr de identificare folosit la nivel naţional, revizuirea condiţiilor pentru muncitorii sezonieri şi sporirea securităţii la graniţa cu SUA.
Surse din Departamentul de Securitate Internă Americană au declarat pentru presa americană că administraţia Bush vrea, în principal, să extindă lista persoanelor care nu au voie să intre în Statele Unite şi să reducă timpul de procesare a cererilor de viză.

Mai mult, până la sfârşitul acestui an, americanii vor să introducă un sistem de verificare a tuturor străinilor care părăsesc SUA prin porturi şi aeroporturi. Departamentul pentru Securitate Internă are în plan şi centralizarea, la nivel federal, a fotografiilor posesorilor de permise auto.

Administraţia îşi mai propune şi extinderea bazelor de date conţinând numele criminalilor internaţionali, membrilor bandelor sau organizaţiilor teroriste, cărora accesul în SUA le este respins automat. O mare parte a iniţiativelor cuprinse în proiectul prezidenţial sunt similare cu propunerile recentei legi a imigraţiei, care nu a reuşit să treacă de Senat.

Schimbările urmau să fie date, ieri, publicităţii de către Michael Chertoff, secretarul american pentru securitate internă, şi Carlos Gutierrez, secretarul american al comerţului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite