Ambasadorul agreat al Olandei răspunde criticilor preşedintelui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul agreat al Olandei, Matthijs van Bonzel, a declarat, într-un intervu acordat Mediafax că Rotterdam „este de departe cel mai mare port din UE, ceea ce înseamnă că este cea mai mare poartă de intrare pentru tot ceea ce este legal, însă, fireşte, dacă eşti mare, atragi inevitabil şi tot ceea ce este illegal".

În ceea ce priveşte traficul de droguri, Matthijs van Bonzel spune că Olanda este foarte strictă în ceea ce priveşte comerţul şi marii traficanţi de droguri.

Dar, a precizat diplomatul, „tratăm utilizatorii individuali de droguri mai degrabă ca pe o persoană care fie are o problemă pe care trebuie s-o abordăm prin politicile de sănătate, fie - dacă este vorba despre cineva care creează probleme în societate - avem sistemele normale de poliţie şi justiţie care să se ocupe de aceşti oameni. Deci, avem o abordare mai pragmatică faţă de droguri, pe care am dezvoltat-o de-a lungul anilor şi care are rezultate relativ pozitive".

Ambasadorul s-a mai referit şi la site-ul PVV. El spune că, dacă ar exista vreun caz de discriminare, natura acestuia trebuie stabilită de judecători.

La sfârşitul anului trecut, după Consiliul European de iarnă, preşedintele Traian Băsescu a criticat de la Bruxelles Olanda pentru că se opune aderării României şi Bulgariei la Spatiul Schengen, atrăgând atenţia că nu punctul vamal românesc Albiţa este poarta de intrare a drogurilor în UE, ci Rotterdam.

„România are Albiţa - un punct de frontieră, Olanda are Rotterdam. Îmi pare rău, nu Albiţa este poarta de intrare a alcoolului, a ţigărilor şi drogurilor de contrabandă. Nu România, din neputinţă, a legalizat prostituţia. România continuă să lupte cu prostituţia, cu consumul de droguri", afirma Traian Băsescu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite