Ambasadorul SUA la Bucureşti:Va fi o zi neagră pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Sunt extrem de îngrijorat în legătură cu orice tentativă de ameninţare a independenţei instituţiilor democratice ale României", afirmă într-o declaraţie de presă ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein.

„Manipularea sau ameninţările la adresa instituţiilor dumneavoastră, îndeosebi împotriva instanţelor, nu numai că va fi îngrijoratoare pentru guvernul nostru, ci şi pentru felul cum România este privită pe pieţele financiare", a spus ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, într-o declaraţie de presă refritoarela evenimentele politice din ultimele zile.

Scandalul politic din România a fost comparat cu o mare gafă a politicii americane

„În SUA, am trăit experienţa nefericită a interferării în activitatea instanţelor în momentul în care preşedintele Roosevelt a încercat să schimbe componenţa Curţii Supreme, atunci când a devenit nemulţumit de unele dintre deciziile acesteia. Aceste fapte au fost condamnate univeral. A fost o zi neagră a unei Preşedinţii, de altfel, măreţe şi va fi o zi neagră şi în istoria Romaniei, dacă acelaşi lucru se va întâmpla aici", a subliniat ambasadorul SUA.

Mark Henry Gitenstein

Ce spune Constituţia despre suspendarea Preşedintelui

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite