Ambasadorul SUA din Bulgaria, schimbat din cauza gazelor de șist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul SUA în Bulgaria, James Warlick, a fost rechemat înainte de încheierea mandatului, surse citate de Novinite precizând că acestuia i s-a reproșat că nu a apărat interesele americane în privința exploatării gazelor de șist.

Informații despre rechemarea lui Warlick înainte de încheierea mandatului de trei ani au apărut încă de la începutul lunii aprilie, dar diplomatul le-a negat.

Potrivit unor surse anonime, James Warlick a fost rechemat deoarece nu a reușit să apere interesele SUA în ceea ce privește exploatarea gazelor de șist.

Warlick a fost numit ambasador la sfârșitul anului 2010. El a devenit un "superstar" în Bulgaria, datorită unei activități intense și a numeroaselor apariții publice. A jucat și un rol într-un serial foarte apreciat în Bulgaria.

La începutul anului, Guvernul de la Sofia a fost presat de protestele societăţii civile să impună un moratoriu asupra exploatării gazelor de şist, la câteva luni după ce acordase un permis de exploatare companiei Chevron.

Chevron are și în România probleme cu exploatarea gazelor de șist.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul Casei Albe, președintele Barack Obama a decis numirea lui Marcie Ries în postul de ambasador în Bulgaria.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite