Ambasadorul american, convocat de autorităţile pakistaneze în legătură cu filmul antiislam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile pakistaneze l-au "convocat" vineri pe ambasadorul american pentru a cere Statelor Unite să "întreprindă măsuri imediate" în vederea retragerii filmului antiislam de pe site-ul de Internet YouTube, relatează AFP.

Guvernul pakistanez "şi-a manifestat protestul puternic" faţă de Richard Hoagland, numărul unu de facto al diplomaţiei americane până la intrarea în funcţie a noului ambasador nominalizat de Washington, în legătură cu filmul "blasfemator" produs în Statele Unite, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

"I-am mai spus că administraţia americană va trebui să întreprindă măsuri imediate pentru a retrage acest film sacrilegiu de pe site-ul de Internet YouTube şi că ar trebui luate măsuri împotriva autorului său", au adăugat autorităţile pakistaneze.

Pakistanul a blocat în această săptămână accesul la acest site pentru a opri difuzarea filmului "Inocenţa Musulmanilor", care se află la originea protestelor unei părţi a populaţiei din această ţară cu aproximativ 180 de milioane de locuitori, majoritatea musulmani.

Ambasada americană la Islamabad a confirmat întâlnirea între autorităţile pakistaneze şi diplomatul Hoagland, fără a menţiona de convocarea sa.

Hoagland "a reiterat condamnarea conţinutului acestei înregistrări video de către administraţia americană şi a subliniat că aceasta nu avea nimic de-a face cu filmul", a anunţat ambasada într-un comunicat.

Statele Unite difuzau vineri spoturi publicitare în urdu, limba naţională a Pakistanului, pe diferite posturi de televiziune cu scopul de a calma furia populară, subliniind că nu au nimic de-a face cu filmul "Inocenţa Musulmanilor", produs pe teritoriul lor în urmă cu mai mult de un an.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite