Ambasada Turciei din Israel, luată sub asediu: un palestinian a fost împuşcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat ce purta asupra sa un cuţit, o canistră cu benzină şi ceea ce autorităţile au determinat ulterior a fi un pistol de jucărie, a spart o fereastră a ambasadei Turciei din Tel Aviv şi a pătruns în interiorul clădirii ca să ceară azil politic.

Nadim Injaz, un palestinan în vârstă de 32 de ani, care a încercat să-l ia ostatic pe consulul-general şi soţia acestuia, a fost împuşcat în picior de gărzile ambasadei, relatează CNN.

Potrivit unui comunicat, palestinianul a fost luat în custodie, urmând a fi supus unui interogatoriu. Niciun angajat din interiorul ambasadei nu a fost rănit.

Nadim Injaz a fost eliberat din închisoare în urmă cu numai două săptămâni. El s-a baricadat în clădirea Ambasadei Marii Britanii, acum patru ani, ameninţând că se împuşcă în cap.

Înainte de a fi doborât, Nadim a declarat pentru Channel 2, într-un interviu, că intenţionează să-şi dea foc, dar nu numai lui, ci şi ostaticilor.

Bărbatul a apelat la prim-ministrul turc Recep Tayyip Erdogan pentru a obţine azil politic, motivând că este căutat de serviciile de securitate palestiniene şi israeliene. Nadim striga denunţându-i pe “evreii criminali”, pe “criminalul de Abu Mazen (Mahmud Abbas, liderul Fatah – n.r.)” şi pe alţi lideri palestinieni pe care-i acuza că fură de la poporul său.

"Toţi aceşti criminali care fură bani de la oamenii palestinieni, mă vor omorî. Nu ştiu ce se va întâmpla acum", a spus el.

Incidentul survine într-un moment de mare tensiune între Israel şi Turcia. Relaţiile dintre cele două ţări s-au deteriorat după raidul israelian întreprins asupra unei flotile de vase care transporta ajutor umanitar pentru Gaza, soldat cu moartea a nouă cetăţeni turci.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite